Epidemie Covid z hlediska astrologie

Vkládám svůj pohled na současnou epidemii z hlediska astrologického. Text byl zveřejněn na konci února a dnes jej s drobnými úpravami vkládám proto, abychom si připomněli, že koronavirus není chřipečka, a zaslouží si, abychom k němu přistupovali s respektem.

Tento text je určen především pro ty, kdo se o astrologii nějakým způsobem zajímají, ale věřím, že v něm uvedené informace zaujmou i laiky.

V souvislosti s probíhající epidemií koronaviru si nejde nevšimnout souhry začátku epidemie a konjunkce Saturna s Plutem a navíc zatmění Luny o dva dny předcházejícího okamžik přesné konjunkce. Přesná konjunkce nastala na 22°46´ Kozoroha, zatmění Luny proběhlo na 18°57´Raka. V této sérii zatmění nastalo jako první zatmění Slunce 26. prosince 2019.

Zajímavé a pro mne překvapivé ale bylo, když jsem se podívala na období pandemie španělské chřipky, která se objevila v Číně na konci roku 1917 a v roce 1918 se rozšířila do Ameriky a Evropy. 28. prosince 1917 nastalo zatmění Luny na 6°29´Raka, Pluto byl na 4°27´Raka.

Dále – epidemie SARS z roku 2003 měla počátek v listopadu 2002 opět v Číně. 4. prosince 2002 nastalo úplné zatmění Slunce na 11°53´Střelce, Pluto v tu chvíli stál na 17°14´ Střelce a Merkur na 22°56´Střelce, takže Pluto byl na poloviční vzdálenosti mezi Sluncem a Merkurem.

Ještě jeden případ – v roce 1961 začala v Indonésii sedmá pandemie cholery. 2. března 1961 proběhlo zatmění Luny na 11°29´ Panny a Pluto byl na 6°44´ Panny. 25. srpna 1961 nastalo další zatmění Luny na 3°38´ Ryb a Pluto stál na 7°40´ Panny.

Podobné souvislosti se dají dohledat i u některých morových epidemií, nakolik je známý čas jejich vzniku.

Kdybych se to pokusila shrnout, zdá se, že blízkost zatmění a Pluta je poněkud varující z hlediska možnosti vzniku epidemie závažné nemoci. Pravděpodobně čím je konjunkce těsnější, tím složitější následky epidemie může mít. A nemoc pravděpodobně postihuje tu oblast, ve které se zatmění s Plutem setká, případně tu, která je k onomu místu v opozici. U SARS (Pluto ve Střelci) šlo o dýchací cesty (Blíženci, opozice). U španělské chřipky šlo o mimořádně vzbouřenou imunitní reakci, často doprovázenou zápalem plic (Rak) a zabíjející především mladé lidi (dopad do rodin, už tak pustošených právě ukončenou válkou – opět téma Raka). Cholera, to jsou velmi závažná průjmová onemocnění – Panna. A současný koronavirus je podle lékařů v podstatě těžký zápal plic (Rak, v opozici na Pluta v Kozorohu).

Nechci tímhle příspěvkem šířit paniku, to se daří médiím dostatečně. Myslím si, že medicína si při své vyspělosti s epidemií poradí, v době španělské chřipky nebyla ani antibiotika. Sama za sebe si myslím, že nejrizikovější pro naše zdraví je sednout si za volant nebo do autobusu, a to děláme denně téměř všichni a nikdo v tomto směru paniku nevyvolává. Smyslem textu je astrologicky zajímavá souvislost. Ta ovšem neplatí vždycky; když například v roce 1981 vypukla epidemie AIDS, byl Pluto ve Vahách a Uzel ve Lvu, takže zatmění se odehrávala na ose Lev – Vodnář.

Myslím si, že bychom měli zachovat chladný rozum a chovat se podle saturnsko-kozorožského principu – omezit se při svých cestách do zahraničí, omezit sociální kontakty na minimum, dodržovat hygienická opatření a hlavně udržet si klid. Strach totiž ubližuje víc, než jakákoli infekce.

Napsat komentář