Horoskop pro všechna znamení na rok 2024

Přesné časy vstupu Slunce do jednotlivých znamení
Slunce v roce 2024 vstupuje do znamení Vodnáře 20. ledna v 15.07 SEČ, do Ryb 19. února v 5.13, do Berana 20. března ve 4.06, do Býka 19. dubna v 16.00 SELČ, do Blíženců 20. května v 14.59, do Raka 20. června v 22.51, do Lva 22. července ve 9.44, do Panny 22. srpna v 16.55, do Vah 22. září v 14.44, do Štíra 23. října v 0.15, do Střelce 21. listopadu v 20.56 SEČ a do Kozoroha 21. prosince v 10.21 hodin.

Co můžeme očekávat od roku 2024
V roce 2024 počtvrté od roku 1940 a vůbec naposledy harmonicky propojí své energie nejpomalejší planety sluneční soustavy, tedy Uran, Neptun a Pluto. Ve druhé polovině roku 24 a v několika následujících letech díky tomu budeme mít mnoho příležitostí rozvíjet všechno, co jsme v sobě dosud jen tušili, nebo nevyužívali naplno. Do zmíněné vazby mezi těmito planetami se ale v průběhu roku přidávají stálice s velmi negativním vlivem. Ve výsledku je možné dosáhnout mnoho dobrého, neboť máme k dispozici mimořádnou sílu. To se projeví ve sportovních oblastech i v investicích. Ale při zneužití této síly nebo při podcenění rizik hrozí krachy se vší parádou, zhroucení finančních systémů a dlouhodobých projektů. Nejnáročnější jsou letní měsíce, a speciálně dny kolem 15. června a druhá polovina července spolu s prvními srpnovými dny.
Pozornost si zaslouží také jarní (25.3. a 8.4.) a podzimní série zatmění (18.9 a 2.10.) se všemi napětími, které budou vytvářet.

BERAN
Berani si letos rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek příležitostí. Nicméně většina z nich se zrealizuje až poté, kdy koncem května Jupiter vstoupí do znamení Blíženců a bude odsud Beranům po zbytek roku nabízet mnohé výhody a pomoc. Zejména pro ty, kdo se narodili kolem 21. března, je letošní rok začátkem dobrých životních změn. Zato Berani narození na samém konci svého znamení musí od září do listopadu ještě počítat s komplikacemi. Pozor na zatmění Luny 25. března a zatmění Slunce 8. dubna.
Práce a peníze        
Berani jsou letos poněkud za větrem, co se pracovních povinností a nasazení týče. Chybí přesná zadání úkolů, pokulhává kontrola a situace může svádět k ulevování si. Finančně se ale daří, zejména od června.
Silný měsíc: listopad
Slabý měsíc: leden
Zdraví
Těm, kdo jsou narození 18.-20. dubna, jejich tělo může sčítat hříchy minulosti. Ale ani ostatní Berani neudělají chybu, jestliže si nechají udělat v letošním roce větší zdravotní prohlídku. Opatrnost by se měla týkat zejména bederní páteře.
Silný měsíc: červenec
Slabý měsíc: září
Láska a sex
Loňské úspěchy na poli lásky a sexuality nastavily laťku hodně vysoko a kdo by spoléhal na to, že i nadále bude za lva salónů, mohl by být zklamán. Letos je třeba udržovat stávající vztahy a snažit se předcházet možným konfliktům.
Silný měsíc: prosinec
Slabý měsíc: březen

BÝK
Býkům se už několik roků otřásá jejich stabilní a klidný svět. Změny jim ale ve výsledku svědčí, a minimálně do konce května přinášejí mnoho dobrého. První část letošního roku přeje zejména těm, kdo umí novinkami oživit a obohatit své osvědčené postupy, kdo se odhodlají vylepšit své technické zázemí a kdo dlouhodobě plánují. Udržet si klid se nejen daří, ono se to letos i vyplácí – jakkoli zejména ti z Býků, kdo jsou narození v prvních dnech svého znamení, mohou mít jaro velmi bouřlivé.
Práce a peníze
Pracovně jsou Býci mimořádně úspěšní – daří se jim ve vedení týmu, delegovat úkoly na jiné a vyniknout v tom, co udělají sami. Výsledky přináší i všechna v minulosti dobře vykonaná činnost. Finančně se daří nejvíc do května.
Silný měsíc: leden
Slabý měsíc: listopad
Zdraví
Jupiter v Býku až do konce května pomáhá, posiluje vitalitu, udržuje dobrou náladu. Poté, co přejde do Blíženců, může lehce pohasnout jiskra v býčím oku, nicméně s klidem a rozvahou zvládnou zrozenci tohoto znamení úplně všechno. Pozor na úrazy v červnu a červenci.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: prosinec
Láska a sex
Nezdá se, že by si Býci měli v záležitostech vztahů na co stěžovat. Pokud ale podlehnou dojmu, že si mohou v lásce užívat pohodu a klid, pak si možná jemnou stížnost neodpustí partner, který by uvítal trochu větší aktivitu.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: červenec

BLÍŽENCI
S příchodem planety Jupiter do znamení Blíženců se koncem května zrozencům tohoto znamení rozsvítí svět. Zlepší se nálada, objeví se nové možnosti co do pohybu i potkávání se, začne se jim celkově velmi dařit. Je ale potřeba pohlídat si rozpor mezi tím, co nás zajímá a baví, a tím, co musíme plnit bez ohledu na okolnosti. Zejména srpen a prosinec jsou pro Blížence náročné, nebudou vědět, kam dřív skočit. Je také dobré pohlídat si dlouhodobou tendenci jednat na základě dojmů.
Práce a peníze
Saturn a Neptun ve znamení Ryb svádí k prokrastinaci a potom na poslední chvíli změní zadání práce, uspíší termín nebo jinak zkomplikují situaci. Nepodceňujte tedy své pracovní povinnosti. Finančně situace vypadá dobře, pozor ale na nečekané výdaje.
Silný měsíc: prosinec
Slabý měsíc: duben
Zdraví
V druhé půlce léta a na konci roku si hlídejte dýchací cesty a trávení. Situace se bude výrazně zhoršovat při pracovním stresu. Není dobré tříštit síly mezi výrazné pracovní nasazení a mnohé volnočasové aktivity.
Silný měsíc: listopad
Slabý měsíc: duben
Láska a sex
Od června s Jupiterem na své straněBlíženci září a jsou okouzlující. Mohou se ale potkávat s nečekanými překážkami, dobře rozehrané dobrodružství se nečekaně ukončí, ve stávajících vztazích se objevuje stagnace.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: srpen

RAK
Raci si letos hýčkají své bezpečí, domov a rodinu ještě o něco více, než je u nich obvyklé. Je pro ně dobrý čas na dlouhodobé projekty, rekonstrukci bydlení nebo investici do nemovitosti. Nejvhodnější je období od ledna do konce května, později by efekt už nemusel být stejně skvělý. Raci narození 17.-20. července by měli být opatrní na kroky, které budou podnikat kolem svých narozenin. Nabízí se v těch dnech mnoho dobrého, ale každá z těchto možností v sobě nese také značné skryté riziko. Vyžaduje se férovost a pokora.
Práce a peníze
V pracovních i finančních záležitostech mají Raci skvělé období. Dokončují se déledobé úkoly se skvělým výsledkem, plánují se další projekty a slibují velké výnosy. Začít a většinu práce vykonat je ale potřeba v prvních pěti měsících roku.
Silný měsíc: březen
Slabý měsíc: září
Zdraví
Investice do vlastního zdraví je velmi vhodná. Dovolte si vyzkoušet něco méně obvyklého, dopřejte si lázně, masáže, hýčkání těla. Zejména Raci ze samého konce znamení mohou cítit únavu po přestálém náročném období.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: září
Láska a sex
Ve věcech vztahů a lásky se Rakům daří hlavně v zimě a prvních měsících jara. Mohou čerpat z kombinace trpělivého a zodpovědného přístupu, jemnosti a laskavosti i správně načasované odvahy riskovat – to je neodolatelná kombinace.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: listopad

LEV
Ne všechno, co mají Lvi letos v plánu, se podaří přesně podle představ. Zejména ti, kteří slaví narozeniny hned 22. nebo 23. července, by měli být opatrní ve spoléhání na šťastnou náhodu. Na druhou stranu je nutné říci, že náhod a příležitostí bude pro zrozence tohoto znamení připraveno mnoho a s rozumným přístupem se z nich dá vytěžit hodně dobrého. Co se oslav letošních narozenin týče, není vhodné plánovat velké akce, a hlavně je potřeba se vyhnout adrenalinovým aktivitám.
Práce a peníze
Po finanční stránce se pro Lvy chystá nadprůměrně úspěšný rok, zejména ve druhém pololetí. Také nové pracovní kontakty mohou znamenat značné přínosy. Nedoporučuji ale vstupovat do nových riskantních projektů.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: únor
Zdraví
Lvi mají letos poněkud zvýšené nebezpečí úrazů, většinou ve spojení s rychlostí nebo adrenalinem. Pokud si taková pokušení dokáží odepřít, bude pro ně zejména podzim obdobím příjemným, plným energie a vitality.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: prosinec
Láska a sex
Záletníci pozor, nemilá překvapení jsou letos pravděpodobnější než v mnohé divadelní komedii. Případné následky by byly se vší parádou. Podzim naproti tomu přeje jak novým vztahům, tak užívání si stávajících partnerství.
Silný měsíc: červenec
Slabý měsíc: prosinec

PANNA
Saturn z Ryb a od června i Jupiter z Blíženců Pannám trošku komplikují život. Vytvářejí onen známý rozpor mezi touhami a realitou. Na druhou stranu mnohdy bouře procházející kolem vás přinášejí překvapivé a dobré výsledky. Pokud by letos Panny potřebovaly recept na hladký průchod rokem, pak by mohl znít třeba takto – nepodléhat dojmům, nehroutit se z momentálního neúspěchu, nebát se nových postupů a umět přijmout i to, co přichází samo a bez vašeho velkého úsilí. Opatrně kolem 18. září.
Práce a peníze
Panny by měly šetřit silami a uvědomit si, že jejich lidská hodnota se opravdu neodvozuje od pracovních výkonů. Jakkoli se to nadřízení mohou snažit tvrdit. Finanční aktivity, které se nestihnou do května, odložte na příští rok.
Silný měsíc: leden
Slabý měsíc: srpen
Zdraví
Zvýšená pracovní aktivita vyžaduje také zvýšenou péči o tělo, protože letos jste výrazně náchylnější k stresu, přetažení, únavě a trávicím obtížím. Zejména od června dbejte na dostatek odpočinku a pravidelný denní režim.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: srpen
Láska a sex
Pokud byste podlehli dojmu, že vaše pracovní povinnosti omlouvají nezájem o vaši drahou polovičku, bude vám to po polovině roku důrazně vysvětleno. Naopak cokoli pro své vztahy učiníte v prvních pěti měsících roku, padne na úrodnou půdu.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: červen

VÁHY
Váhy spolu s jejich protějšky Berany by neměly podceňovat letošní zatmění (25.3., 8.4., 18.9. a 2.10.). Do dnů mezi nimi a kolem nich není vhodné plánovat důležité aktivity. Přesto se ale zdá, jako kdyby Váhy byly jakýmsi nepsaným letošním vítězem soutěže o klikaře roku. Většina starostí je míjí nebo pro ně dopadají dobře, zejména od června dále. Váhy narozené hned po podzimní rovnodennosti mohou očekávat začátek dlouhého období zásadních příznivých životních změn.
Práce a peníze
Někteří pracovní partneři nebo kolegové letos končí svou činnost, ale nezdá se, že by to přineslo větší komplikace. Finančně je dobrá druhá polovina roku, v té době přicházejí výborné nápady a objevují se lidé, se kterými bude úspěšná spolupráce.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: květen
Zdraví
Zdravotně Váhy nemusí mít obavy, pokud si pohlídají ona zmiňovaná zatmění a nepředloženosti v období kolem nich. Prázdninové měsíce výborně napomáhají regeneraci sil, podobně konec roku je velmi příznivý.
Silný měsíc: prosinec
Slabý měsíc: září
Láska a sex
Máte před sebou velmi zajímavý rok! Můžete zachraňovat někoho ze vztahově kolabujících kamarádů nebo kamarádek a vývoj situace slibuje být nanejvýš příznivý pro vás. V dlouhodobých vztazích se daří a je možnost posunout je dál.
Silný měsíc: červenec
Slabý měsíc: duben

ŠTÍR
Jste mistry vůle a trpělivosti a letos tyto své schopnosti budete velmi dobře využívat. Saturn z Ryb vám k tomu nabízí svou systematičnost, řád, vůli a vytrvalost. Naproti tomu Uran v opozici na vaše znamení pomáhá udělat razantní kroky tam, kde už jste čekali a doufali v zázrak příliš dlouho. Jediný problém je oba typy situací od sebe odlišit. Nesprávně zvolená akce může napáchat dlouhodobé škody a rozbít i to, na čem jste si zakládali. V tomto směru buďte opatrní zejména v posledních dvou měsících roku.
Práce a peníze
Práce vám půjde od ruky, finance bohužel nejspíš taky – zejména do konce května jste nezdravě vstřícní větším výdajům. Druhá polovina dubna přímo svádí k tomu předvést svoji velkorysost nezdravým způsobem. Dobře si zvažte, jestli to za to stojí.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: březen
Zdraví
Štír je jedním ze znamení, které by letos měly ze sportů volit spíš něco jako šachy. Především v letních měsících jste vystavení možnosti úrazů, nejčastěji v oblasti kotníků. Vaše tělo ocení pravidelnou péči v podobě masáže nebo aromaterapie.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: červen
Láska a sex
Nějakou dobu jste zažívali efekt cimrmanovského „střídání prvku očekávání a prvku zklamání“. To se v průběhu jara bude zlepšovat, ale nejprve byste si měli udělat pořádek ve stávajících neukončených vztazích, než se pustíte do něčeho nového.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: květen

STŘELEC
Především druhá polovina roku není nic moc, zřejmě se bude lišit od vašich optimistických představ. Není potřeba se hroutit, ale buďte realističtí. Většinu plánů je lépe uskutečňovat v první polovině roku, a spíš dříve. Hýčkejte se, dopřejte si chvíle naprosté pohody, užívejte si radost, kdykoli se naskytne. V průběhu roku se totiž několikrát objeví období výrazně neklidné a stresující. Co třeba menší dovolená v zimě nebo na jaře? Čas přeje utužování přátelství a přípravě zásadních dlouhodobých změn.
Práce a peníze
Co do pracovní výkonnosti je dobrým nápadem nechat si na pracovní úkoly trochu více času než obvykle. Zejména prázdniny jsou hodně hektické. Finančně je lepší vytvořit si malou rezervu. Nečeká vás žádný výbuch, ale ani hitparáda.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: srpen
Zdraví
Citlivými oblastmi vašeho znamení jsou letos nervy, dýchací cesty, trávení a chodidla. Dopřejte si časté procházky v přírodě, dostatek spánku a pravidelný denní režim. Kolem 18. září, kdy dochází k zatmění Luny v Rybách, buďte na své zdraví veleopatrní.
Silný měsíc: listopad
Slabý měsíc: srpen
Láska a sex
Přechod Jupitera do Blíženců na konci května může přinést mnoho nadějí, ale s výsledky nejistými. Mnohem lépe se po citové stránce daří těm Střelcům, jejichž vztahy fungují – jejich partneři rozkvetou, užívají si života a milého Střelce vtáhnou do děje s sebou.
Silný měsíc: duben
Slabý měsíc: červen

KOZOROH
Pluto opouští letos definitivně vaše znamení, v důsledku toho konečně vnímají úlevu od dlouhodobého tlaku i ti z Kozorohů, kteří jsou narození na samém konci znamení. Poslední doznívání obtíží se týká prvních tří týdnů roku a potom září až listopadu. Po zbytek roku je i pro tyto jedince připraveno mnoho dobrého. Ostatní Kozorozi si užívají přízně osudu a pokud nejsou opravdu mimořádně nevděční, nemohou si na nic stěžovat. Daří se skvěle zejména v zimě a na jaře, od června se stav „skvělé“ mění na „dobré“.
Práce a peníze
Kozorozi mají letos i pracovně silné období, ve kterém je možné skloubit osvědčené postupy s inovací, zapojit nové technologie a z toho všeho vytvořit úspěšný celek. Finančně je výrazně nadprůměrných prvních pět měsíců roku.
Silný měsíc: leden
Slabý měsíc: říjen
Zdraví
Zejména Kozorozi narození kolem 20. a 21. ledna by měli být opatrní na bederní páteř, a to především v době kolem narozenin. Cokoli letos uděláte pro své tělo a zdraví, bude mít dlouhodobý a velmi pozitivní přínos.
Silný měsíc: duben
Slabý měsíc: září
Láska a sex
Většina roku vám v lásce přeje, zejména zima a půlka jara. Dejte si záležet na tom, abyste své polovičce vyjadřovali, co k ní nebo k němu cítíte, protože pokud v tomto směru překonáte své obvyklé zábrany, budete mít skvělý vztah i v budoucnu.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: leden

VODNÁŘ
Vládce vašeho znamení Uran dlouhodobě pobývá v Býku, který mu a koneckonců ani vám úplně nesvědčí. Nutí vás do důkladnosti, opatrnosti, brzdí vás v rozletu a okopává kotníky (ty občas doslova, hlavně v červenci). O překvapení není nouze, nuda nehrozí. Vodnáři narození hned na začátku znamení by si měli udělat pořádek v životě, protože v jejich znamení začíná úřadovat planeta Pluto. Co neudělají dobrovolně, k tomu je Pluto donutí, občas může život přeskládat docela nekompromisně. Druhá půlka roku je celkově úspěšnější.
Práce a peníze
Pokud byste potřebovali úvěr nebo máte v úmyslu investovat, odložte své plány až na srpen a dále. Pracovně se nedějí žádná dramata, spíš budete těžit z práce, kterou jste vykonali v minulosti. I tady platí, že druhá polovina roku je lepší.  
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: prosinec
Zdraví
Nepřetěžujte bederní páteř, hlídejte si kotníky a cévní systém. První polovina roku nabízí variantu přepínání sil, což není nejlepší. Dopřejte si luxus dostatku spánku a od června i pravidelný pohyb, vaše tělo se vám odvděčí.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: listopad
Láska a sex
Přelom jara a léta vám v lásce přeje nejvíc z celého roku. Je možné překvapit partnera a dokonce i sebe žádostí o ruku. Pokud jsou ale ve stávajících vztazích trhliny, může dojít k náhlému rozuzlení, případně k rozchodu.
Silný měsíc: červen
Slabý měsíc: květen

RYBY
Vaším znamením prochází Saturn a na jeho konci se nachází i Neptun. To je kombinace, která ve výsledku vede k chaosu. Nikdo, natož Ryby, nemá rád střídání únavy, nejistoty a pochybností na straně jedné, a nutnosti podávat náročné výkony v nejrůznějších oblastech na straně druhé. Velmi vhodné bude zavedení týdenního rozvrhu, kde kromě pracovních povinností zohledníte i čas pro vztah, pro zábavu a pro odpočinek. Od června dál se budete potýkat s velkými očekáváními a slabšími efekty – proto věci neodkládejte.
Práce a peníze
Za hodně námahy je odpovídající odměna jen do května. Pokud zvažujete žádost o zvýšení platu nebo navýšení odměn, seberte odvahu ideálně hned v lednu. Prázdniny mohou být doprovázené většími neplánovanými výdaji.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: srpen
Zdraví
Přelom léta a podzimu je pro vás dobrý pro dovolenou nebo lázně, případně jiné formy odpočinku a péče o tělo. Jen si pohlídejte zatmění Luny 18. září, může rozhodit trávení a psychiku. Celkově dbejte na dýchací cesty.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: srpen
Láska a sex
Pokud na otázku partnerského vztahu odpovídáte slovy, že na takové hlouposti nemáte čas, je nezbytně nutné zastavit a zamyslet se nad sebou. Plánujte, vymýšlejte, starejte se, jinak by se mohlo stát, že nebudete mít o koho. A sami víte, že případná samota vám nesvědčí.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: červen