Horoskop pro všechna znamení na rok 2023

Přesné časy vstupu Slunce do jednotlivých znamení
Slunce v roce 2023 vstupuje do znamení Vodnáře 20. ledna v 9.30 SEČ, do Ryb 18. února ve 23.34, do Berana 20. března ve 22.24, do Býka 20. dubna v 10.14 SELČ, do Blíženců 21. května v 9.09, do Raka 21. června v 16.58, do Lva 23. července ve 3.50, do Panny 23. srpna v 11.01, do Vah 23. září v 8.50, do Štíra 23. října v 18.21, do Střelce 22. listopadu v 15.03 SEČ a do Kozoroha 22. prosince ve 4.27.

Co můžeme očekávat od roku 2023
V roce 2023 nás čekají dvě významné změny v planetárních energiích. Hned v prvních dnech jara Pluto poprvé na dva a půl měsíce opustí znamení Kozoroha, kde byl zabydlený od roku 2008, a vstoupí do Vodnáře. Začátkem března změní své působení i Saturn, když přejde z Vodnáře do Ryb. Co jsme ve věcech plánů a financí neošetřili za poslední dva roky, může si o pozornost říkat docela neodbytně. Saturn nás vede k tomu, že si začneme dělat pořádek v zapomenutých a skrývaných záležitostech, přestaneme zavírat oči před nejasnostmi a postavíme se jim čelem. Celkově se ale jedná oproti uplynulým dvěma rokům o změnu k lepšímu. Mírnější, ale citelnou změnou je i květnový přechod Jupitera do Býka – zlepšení finanční situace je příjemné, i když nemusí být trvalé.

BERAN
Beranům první tři měsíce vychází téměř všechno, na co sáhnou. V lednu a únoru jim nechybí ani trpělivost, což pro ně není obvyklý stav. S odchodem Jupitera z jejich znamení v polovině května jim sice přestane štěstěna přihrávat všechny trumfy, ale zato Mars jako jejich vládnoucí planeta vstoupí tou dobou do Lva a co nebude získáno se štěstím, to se povede zvládnout díky posílené vitalitě. Od dubna do června pocítí velkou úlevu od dlouhodobého tlaku zejména ti Berani, kteří jsou narozeni těsně před koncem znamení. Práce a peníze        
Pracovně jsou leden a únor o schopnosti vynaložit smysluplné úsilí a zúročit to i v dobrých příjmech. V květnu může dojít k určitému přivření kohoutků finančních toků, proto je lepší si začátkem roku vytvořit menší rezervu.
Silný měsíc: leden
Slabý měsíc: září
Zdraví
Zdravotně Berani mohou hřešit na svou pověstnou vitalitu a na ochranu, kterou si zvykli dostávat v loňském roce, jenže ona v půlce května skončí. Bude dobré zkontrolovat si, jak na tom kdo je – mohly by se projevit důsledky dlouhotrvajícího stresu.
Silný měsíc: únor
Slabý měsíc: říjen
Láska a sex
Berani jsou ti, kterým letošní rok v lásce přeje. Těží z pobytu Jupitera ve svém znamení od začátku roku do poloviny května, a také ze čtyřměsíčního pobytu Venuše ve spřáteleném Lvu od června do září. Jsou zkrátka neodolatelní.
Silný měsíc: červen
Slabý měsíc: říjen

BÝK
Býci už nějakou dobu pociťují průchod Urana svým znamením. Jejich láska ke stabilitě, ke všemu trvalému a prověřenému časem, zažívá citelné otřesy. Je čas nebránit se změnám, dobře si je naplánovat. Do března ještě okolnosti sypou písek do soukolí, potom už se bude dařit zúročit veškeré vynaložené úsilí. V květnu do Býka vstupuje Jupiter a pod jeho vlivem se bude každý opravdový Býk cítit chráněný, jistý sám sebou, dovolí si velkorysost a radost. Býci narození na samém začátku znamení by měli být opatrnější v dubnu a květnu.
Práce a peníze
Tam, kde mohl být dlouhodobý pocit nezdaru, nastává pracovně posun k lepšímu. Někdy pomůže netlačit tolik na věci, dát jim důvěru a dovolit jim pracovat samy. Nejde ale o laxnost, ta by se zejména ve vztahu k penězům mohla nevyplatit.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: říjen
Zdraví
Dlouhodobá únava odeznívá, zejména jarní měsíce jsou doprovázeny přílivem energie. Je potřeba být opatrný 5. a 20. května a také 28. října, kdy nastávají zatmění pro Býky významná a nepříjemná, zejména to druhé květnové je poněkud úrazové.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: listopad
Láska a sex
Začátkem července může překvapit rychlý románek, nicméně pokud by se konal paralelně s dlouhodobým vztahem, riziko prozrazení je značné. Celkově se ve věcech lásky a sexuality Býkům v jiných letech dařilo i lépe.
Silný měsíc: únor
Slabý měsíc: srpen

BLÍŽENCI
Blížencům letošní rok právě nenahrává a vítězem horoskopu se jejich znamení nestává. Saturn z Ryb začne v březnu lákat k pohodlnosti a zároveň bude komplikovat běžné fungování, zpomalí průběh událostí a zadarmo nic moc nedá. Když se v květnu přesune Jupiter z Berana do Býka, skončí jeho rok trvající podpora Blíženců. Není to žádné drama, ale kdo by měl tendenci spoléhat na to, že i nadále bude všechno vycházet se štěstím jako dříve, bude zřejmě zklamaný.
Práce a peníze
Není dobré nechávat si hlavní pracovní úkoly na prázdninové měsíce, zejména období kolem poloviny července je nepříjemné. Práce se chová jako ve známé pohádce „Hrnečku, vař!“, je jí čím dál víc a nedaří se ji se ctí zvládat. Finančně je dobrý začátek roku.
Silný měsíc: únor
Slabý měsíc: červenec
Zdraví
Pozor na úbytek energie s příchodem jara. Zejména Blíženci narození kolem poloviny června jsou v té době nepozorní a náchylní jak k úrazům, tak k drobným nepříjemnostem v důsledku podcenění počasí.
Silný měsíc: únor
Slabý měsíc: březen
Láska a sex
Alespoň v téhle oblasti se Blížencům daří skvěle. Zejména od června do začátku října, kdy se Venuše dotýká jejich znamení laskavě, svádivě a s radostí. Mají jiskru, mají elán, mohou se tu dít zásadní vztahové věci, seznámení i svatba.
Silný měsíc: červenec
Slabý měsíc: říjen

RAK
S výjimkou těch, kdo jsou narozeni na konci znamení, si Raci užívají jeden z nejlepších roků za dlouhou dobu. Jarní přechod Jupitera do Býka jim dělá dobře, přicházejí skvělé příležitosti investiční, pracovní i vztahové. Cokoli se letos začne, má tendenci přinést nad očekávání skvělé výsledky. Je to výborný rok pro založení rodiny, pro stěhování, vůbec pro všechny nové projekty.   Zrozencům tohoto citlivého znamení narůstá také intuice a může se stát velmi dobrým rádcem ve věcech praktického života.
Práce a peníze
Pracovně si Raci letos nemohou stěžovat, zejména od března. Finančně si nejspíš polepší a čas přeje i dobrým investicím do nemovitostí, tomu Raci rozumí. Ale pokud jste narození koncem znamení, vytvořte si rezervy a investice prozatím odložte.
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: říjen
Zdraví
Kdo je narozen po 16. červenci, měl by si svého zdraví hledět letos trošku víc – přestálé složité období se může projevit „únavou materiálu“. Preventivní prohlídka určitě nebude na škodu, aspoň budete moci být v klidu.  
Silný měsíc: červenec
Slabý měsíc: říjen
Láska a sex
V květnu, zejména ve druhé půlce, najdou lásku ti, kdo ji hledají, a možná i ti, koho by to ani nenapadlo. Vztah to slibuje být dlouhodobý, pevný a šťastný, jen možná s pomalejším a opatrnějším rozjezdem. To ale Rakům problém nedělá!
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: listopad

LEV
Lvi se mohou v tomto roce cítit poněkud nedocenění. Vždycky, když už se zdá, že se jim konečně dostane zasloužené odměny, objeví se nějaká nenápadná osoba a zásluhy jsou připsány jí. Může to být frustrující, může to být dokonce k vzteku. Co naplat, když pomalé planety jsou naskládané ve znameních, která se se Lvem zrovna nekamarádí. Zvýšenou opatrnost doporučuji zejména kolem 5. května a 28. října – nastávají zatmění ovlivňující značnou měrou Lvy a spolu s nimi i Býky, Štíry a Vodnáře.
Práce a peníze
Po pracovní stránce se Lvům špatně nedaří. Finančně se sice považují za podhodnocené, ale s jarem se rozbíhají nové možnosti. Výhodné pro ně budou zejména dlouhodobější projekty, vyžadující trpělivost a zkušenosti, větší finance se dostaví později.
Silný měsíc: červen
Slabý měsíc: květen
Zdraví
Není dobré, aby zrozenci znamení Lva příliš předváděli svou vitalitu a kondici. Do května jim to prochází, později může přijít nejen blamáž, ale i zdravotní nepříjemnost. Je pro ně dobré věnovat pozornost svému srdci a oběhovému systému.
Silný měsíc: prosinec
Slabý měsíc: únor
Láska a sex
V této oblasti si Lvi rozhodně nemohou stěžovat! Od 5. června až do 9. října se v jejich znamení zdržuje Venuše, planeta lásky, citů, svádění a životních radostí. Lvům i Lvicím naděluje plnými hrstmi atraktivitu, smyslnost a úspěchy u opačného pohlaví.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: říjen

PANNA
S březnovým přechodem Saturna do Ryb začnou Panny zažívat úbytek elánu, nespokojenost a mrzutosti. Potřebují zvednout hlavu a rozhlédnout se – Jupiter s Uranem z Býka nabízí pomoc, jenom si o ni umět říct. Objevují se šťastná řešení i tam, kde se situace zdála beznadějná. Praktické stránky života se vyvíjejí nad očekávání, navíc se při trošce odstupu daří najít vnitřní klid a rovnováhu. Takže u Panen je letos víc než u jiných znamení důležité, jaký úhel pohledu zaujmou – mohou se hroutit, ale mohou zářit spokojeností.
Práce a peníze
Jaro přináší pro Panny netypickou nechuť do práce způsobující úbytek zodpovědnosti a souběžně s tím nárůst pracovních povinností. Je tedy lepší využít na dotažení úkolů začátek roku. Od května ale přijde zlepšení finanční situace.
Silný měsíc: leden
Slabý měsíc: listopad
Zdraví
Po zdravotní stránce potřebují Panny vsadit na změnu. Nový jídelníček a změna životosprávy jim budou velmi prospívat. Zejména srpnové Panny potřebují dostatek odpočinku a nesnažit se udělat práci za všechny okolo – tělo by jim dalo za vyučenou.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc:březen
Láska a sex
Panny sii v pracovním vypětí rozhodně dokáží najít chvilku na hezkou chvilku. Jakkoli léto přeje především sousednímu znamení Lva, Panny rozhodně nestrádají. Patří jim květen a prosinec, kdy mají jiskru v oku a jsou k zulíbání (a neváhají toho využít!).
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: březen

VÁHY
Váhy neměly v uplynulém roce moc důvodů ke spokojenosti – bylo jim mnoho naslibováno a málo splněno, kladly se na ně velké požadavky. Pracovní úspěch nebyl pro každého zadostiučiněním. Planetární přesuny letos způsobují, že Váhy mohou zmizet ze scény a nikým nepovšimnuty si v klidu hojit rány. A už jen ti, kteří jsou narození v posledních třech dnech znamení Vah, pociťují zbytky napětí uplynulých měsíců a let. Je lepší nesnažit se za každou cenu zlomit nepříznivé okolnosti a ještě chvilku počkat, brzy bude mnohem lépe.
Práce a peníze
V prvních čtyřech měsících roku se v práci dostavují úspěchy díky trpělivosti a vynaloženému úsilí. Dokončení úkolů jde hladce a je dobré tento čas maximálně využít. Pokud jde o peněžní toky, daří se jim nejlépe v únoru.
Silný měsíc: červen
Slabý měsíc: říjen
Zdraví
Pro Váhy jsou nepříjemná obě letošní zatmění Slunce, první 20. dubna (zejména pro ty z posledních dnů znamení) a druhé 14. října. Tou dobou není vhodné přepínat síly a podceňovat zdravotní rizika.
Silný měsíc: leden
Slabý měsíc: říjen
Láska a sex
Venuše ve Lvu vynahrazuje v teplých měsících roku Vahám všechno, co se v ostatních oblastech třeba nedaří podle všech plánů. Láska a sexualita jsou v pohodě a přinášejí radost, pokud zrovna člověk příliš neexperimentuje…
Silný měsíc: červen
Slabý měsíc: říjen

ŠTÍR
Štírům se v březnu částečně uleví – přestanou se cítit svázaní, omezení, unavení a bez nálady. Na druhou stranu spojení Jupitera a Urana v Býku není pro ně nejlepší zprávou, protože jim do života vnáší ono cimrmanovské střídání prvku očekávání a prvku zklamání. Překvapení nejsou vždy příjemná, na zajištěnost a stabilitu to úplně nevypadá. Není to tragické, je to jen chvílemi mrzuté. Je dobré zastavit se, posoudit, co změnit jde, a zaměřit svou vůli a vytrvalost tam. A neplýtvat silami na věci, se kterými stejně nehneme.
Práce a peníze
Končí období, kdy se veškerá nově objevená práce hodila na krk nejbližšímu Štírovi, který šel okolo. Ne že by hned přišly skvělé výsledky a patřičná odměna, tedy ne všude, kde bychom to rádi viděli. Ale rozhodně to není ani o problémech – takže je to vlastně fajn.
Silný měsíc: březen
Slabý měsíc: květen
Zdraví
Letošní úplňky se zatměním Luny vycházejí do Býka a do Štíra. Oslabují, komplikují, netěší. Pohlídat si dny kolem 5. května a 28. října a bude dobře. Přepínání a neústupnost by se letos mohly u Štírů projevit ve formě zvýšeného tlaku.
Silný měsíc: září
Slabý měsíc: listopad
Láska a sex
Letní měsíce nejsou pro lásku to nejlepší, užívají si spíš lidé okolo vás. Mohou přicházet nemilá překvapení, proto si svoje malá tajemství před partnerem hlídejte lépe než obvykle. A kamarádi v tom směru nejsou úplně spolehliví, proto nemusí vědět všechno.
Silný měsíc: prosinec
Slabý měsíc: srpen

STŘELEC
Objevují se závazky z minulosti, na které jste možná ve své rychlosti a množství aktivit zapomněli. Je dobré se jim věnovat, pštrosí politika nevychází. V zimě a první polovině jara jste rychlí, svižní, bystří a úspěšní ve všem, čeho se dotknete – je dobré to využít a pustit se do všeho, co možná delší dobu odkládáte. Výsledky budou velmi dobré. Od března můžete cítit určité zpomalení nebo komplikace v některých oblastech života, potřebu zabývat se neobvyklými tématy – to je v pořádku, hodně vás to naučí.
Práce a peníze
Pracovně bude rok náročnější, hlavně od března. Nejde věci odkládat (tedy zkusit to můžete, ale úplně to doporučit nelze) a výsledky se ve druhé polovině roku moc nedostavují. Finančně je potřeba využít možností, které nabízejí první čtyři měsíce roku.
Silný měsíc: únor
Slabý měsíc: červen
Zdraví
Pokud nebudete ignorovat potřebu odpočívat, která se – pro vás nepochopitelně – občas objeví, nejde o žádný problém. Střelci, co slaví narozeniny v listopadu, by si měli dávat pozor na dýchací cesty.
Silný měsíc: prosinec
Slabý měsíc: březen
Láska a sex
Protože jsou pro vás Lvi atraktivní znamení, budete těžit i vy z letního období, kdy paní lásky Venuše nalezla zalíbení v hravém a smyslném znamení Lva a zdržuje se tam od začátku června do začátku října. Naplánujte dovolené, užijete si je po všech stránkách!
Silný měsíc: srpen
Slabý měsíc: březen

KOZOROH
Zdá se, že letošní rok by pro Kozorohy mohl být rokem požehnaným. Cokoli se na nebi letos mění, to se mění ve váš prospěch. Jupiter se přesouvá do Býka – nabízí vám spokojenost a šťastné náhody, Saturn opouští Vodnáře a vstupuje do Ryb, odkud pro vás přináší zklidnění, stabilitu a ocenění vašich kvalit. Ale hlavně Pluto z vašeho znamení konečně přechází do Vodnáře, a i když je to zatím jen na dva měsíce, dává vám zakusit pocit úlevy a radost z přestálých tlaků. Kozorozi, svět je krásný, všimli jste si?
Práce a peníze
Pracovně se daří od března, jen můžete narážet na nesoustředěnost a poněkud nekonkrétní nebo zmatené zadání úkolů. A od půlky května je to jízda – neminou vás ani ocenění toho, co děláte a co jste už udělali, a neminou vás ani peníze.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: říjen
Zdraví
Pokud jste narození mezi 17. a 21. lednem, dopřejte si dovolenou v dubnu nebo v květnu. Bylo toho na vás poslední dobou opravdu hodně a věci ještě nejsou úplně vyřešené. Dopřejte svému tělu odpočinek v době, kdy na to máte klid.
Silný měsíc: duben
Slabý měsíc: říjen
Láska a sex
Pokud byste hledali nezávazné vztahy a flirtování, můžete v létě vyjít naprázdno. Správný čas pro vášnivou lásku a hluboký cit pro vás přichází na podzim, kdy se spojí emoční i fyzická energie ve váš prospěch.
Silný měsíc: říjen
Slabý měsíc: květen

VODNÁŘ
Ve dvou posledních letech se na vás hrnuly starosti a nepříjemná překvapení snad i z konzervy, když jste ji otevřeli. Můžete si celkem oprávněně připadat otlučení a vyždímaní. Kdyby vám vrtalo hlavou, kde se tohle nadělení vzalo, mohlo za to dlouhodobě trvající napětí mezi Saturnem ve vašem znamení, a Uranem, který Vodnáře ovládá. Rozpor mezi řádem a rebelií, tradicí a změnou, opatrností a dobrodružstvím. Dobrá zpráva, máte to za sebou a můžete si vydechnout. Jen ti narození na samém začátku znamení mají v létě starostí víc.
Práce a peníze
Byli jste nuceni k mimořádným výkonům a měli jste za to slušné peníze. Že vás to dost často nebavilo, nechme stranou. Pokud někde zůstaly nevyřízené faktury nebo váznoucí příjmy, postarejte se o ně do půlky května. Bude méně práce (hurá), ale i trochu méně bonusů.
Silný měsíc: březen
Slabý měsíc: listopad
Zdraví
Odpočinek. Delegovat práci na druhé. Nedělat si tolik ze zklamání a nebrat si tolik pracovní povinnosti. Tohle Vodnáři přece umí, ale letos by jim to někdo měl připomínat. Hlídejte si oběhový systém, hlídejte si štítnou žlázu.
Silný měsíc: duben
Slabý měsíc: listopad
Láska a sex
Pokud jste rádi dobýváni, užijete si v létě. Padnete do hledáčku mnoha zajímavým a navíc aktivním jedincům. Jste-li žena Vodnář, je to fajn, ale jste-li aktivní mužský, můžete mít pocit určité neviditelnosti. Nečekejte na léto, žijte hned.
Silný měsíc: únor
Slabý měsíc: srpen

RYBY
Do vašeho znamení se v předjaří nasouvá Saturn a přináší smutky, starosti a spoustu práce. Můžete se z toho hroutit, to je jeden ze způsobů. Ale taky to můžete využít k tomu, abyste si v životě udělali pořádek. Zodpovědnost, trpělivost, řád, to nejsou úplně zbytečné vlastnosti, a Saturn je umí rozvinout a využít. Jupiter z Býka bude od května váš kamarád, ochránce, přímluvce. Pomůže ke skvělým výsledkům, kdekoli se rozhodnete udělat něco pro sebe nebo pro druhé, pro zlepšení kvality života nebo světa.
Práce a peníze
Pokud vyhledáváte pohodlí, bude vám lépe v zimě. Pokud se ale umíte chopit práce a chcete, aby spěla ke kýženým cílům, užijete si pár příštích roků na maximum. Ať jste první nebo druhý typ, nejpozději ve druhé polovině roku se dá očekávat mírné zlepšení příjmů.
Silný měsíc: říjen
Slabý měsíc: listopad
Zdraví
Do jara můžete být podráždění, roztěkaní a díky tomu víc náchylní k drobnějším úrazům. A letos si dejte předsevzetí, že se budete starat o svá chodidla. Nejde jen o pedikúru, ale především investice do kvalitních bot. A chlad na nohy vám vysloveně škodí.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: březen
Láska a sex
Pokud preferujete romantickou a něžnou lásku, budete zřejmě konfrontováni s racionalitou a potřebou rozmyslu. V extrémním případě se můžete setkat až s chladným kalkulem. Nenechte se odradit, i láska, která vnímá svět kolem sebe, může být krásná a hluboká.
Silný měsíc: květen
Slabý měsíc: říjen