Doc. Ing. Antonín Baudyš

9.9.1946 – 24.8.2010

Dnes, 9. září, minutu a půl po poledni to bude 75 let, kdy jsi přišel na svět. Třičtvrtě století před chvílí, kdy píšu tyhle řádky, Tvoje maminka Slávka pracovala na Tvém zrození. Pomohla Ti přijít přesně v okamžiku, který si Tvoje duše zvolila pro své poslání – poslání technika, vynálezce, učitele, astrologa; člověka hledajícího veškerým svým intelektem i celou duší pravdu skrytou pod povrchem a zákonitosti ovládající fungování našeho světa. Tvůj život vystihovalo motto, které jsi zvolil pro svou knihu My a On: „Odvažuj se ptát, odvažuj se odpovídat. Odvažuj se hledat, odvažuj se nalézat“.

Za měsíc to bude dvacet let, kdy jsem Tě poznala jako učitele astrologie. Zkušeného, moudrého, vtipného a charismatického, schopného předat svůj obor s panenskou precizností, se smyslem pro detail i s darem syntézy; špičku ve svém oboru.

Je to patnáct a půl roku, kdy se postupným vývojem moje úcta a obdiv k Tobě posunuly přes sympatie a zájem o Tvůj svět k lásce.

Je to jedenáct let a čtyři měsíce, kdy jsem se stala Tvou ženou, a před dvěma týdny to bylo jedenáct let, kdy jsi odešel k těm světům, které jsi za života hledal a toužil poznat.

Vyznávám se z vděčnosti za všechno, cos mě naučil o astrologii, o světě a jeho fungování i o lásce. Chtěla bych oslavit výročí Tvého narození, připomenout Tvůj život, Tvou osobnost, Tvé znalosti a Tvou jedinečnost. Těchto pár řádek ale neznamená nic ve srovnání s tím, cos na svět přinesl – i co z něj s Tvým odchodem zmizelo. Zůstalo tu ale to, cos nám ze svých znalostí předal, a zůstalo Tvoje světlo v nás, kdo jsme Tě měli rádi.

Doc. Ing. Antonín Baudyš, 9.9.1946 – 24.8.2010