sobota 20. března – začátek jara

Scheat, Spica, Aldebaran, Rigel, Fomalhat…. Že vám to nic neříká? To jsou hvězdy zapojené do horoskopu dnes v 10.37, kdy Slunce vstupuje do znamení Berana. Scheat se aktuálně nachází na 29°40´ znamení Ryb a každý rok je aktivován Sluncem v den, kdy přechází do Berana. Scheatská energie nehladí; mluví o podivnostech, neférovosti, předstírání a habaďůrách; někdy i o podvodech a někdy jen o obyčejné smůle, která ale umí stáhnout s sebou dolů i ty, kdo se snaží smolařům pomoci. Aldebaran je v konjunkci s Marsem. Jeho téma je odvaha, bojovnost, vůdčí schopnosti a síla změnit situaci. Spica je hvězda laskavá, velkorysá, rozhodná a úspěšná, dávající dary; dnes je s ní v paralele planeta Merkur a s ní naše mentální a komunikační schopnosti. Na Rigelu se ve chvíli vstupu Slunce do Berana nachází Luna. Ona symbolizuje emoce a domácí záležitosti, a v kombinaci s Rigelem mluví o schopnosti pochopit, vyjádřit to podstatné, poučit se a vést i druhé. A Fomalhaut je – stejně jako Aldebaran – jedna ze čtyř takzvaných královských hvězd, nesoucích noblesu, charisma a schopnost vyniknout. Zatímco Aldebaran to dělal silou a odvahou, Fomalhaut sází na moudrost a dar být majákem pro ostatní. Fomalhaut se ve chvíli, kdy Slunce vstupuje do Berana, nachází v nejvyšším, klíčovém bodě horoskopu.
Popisuji tady stálice ovlivňující vstup Slunce do Berana, což je začátek jara. Vnímáme tento moment jako něco, s čím si spojujeme naděje a očekávání. Jaro je znovuzrození, příchod světla, nový začátek – to, co v tuto dobu očekáváme všichni velmi nedočkavě. Co víc, astronomicky je to začátek nového roku. Nového cyklu, který může přinést zásadní změnu, a odkládá vše, co nás v uplynulém roce tížilo a trápilo.
Jejich zapojení v takto důležité chvíli můžeme vnímat různě. Podivnosti a podvody nás doprovázejí již řádku let, a letos se jim úplně nevyhneme. Máme ale šanci je překonat pomocí odvahy, rozhodnosti a pochopení souvislostí. To se zdá být nejrozumnějším způsobem, jak využít konstelace doprovázející příchod jara. Ať je pro nás nejen novou nadějí, ale i skutečným bodem zvratu k dobrému.

Napsat komentář