neděle 10. ledna 2021

Krátce před půlnocí ze středy na čtvrtek 7. ledna Mars opustil své domovské znamení a vstoupil do Býka. Blíží se do konjunkce s Uranem a v oblasti zemitých záležitostí (finance, stabilita, klid a pohodlí) společně rozehrávají netrpělivost, potřebu akce, zvraty a překvapení. Na začátku Vodnáře se rozvolňuje další silná konjunkce Jupitera se Saturnem a dohromady tvoří k Marsu a Uranu kvadrát. Mars, Saturn a Uran tradiční astrologie považuje za škůdce. Spolu s nimi angažovaný Jupiter je velkorysým ochráncem a noblesním hráčem, nicméně umí – jsa utržen ze řetězu – expandovat i tam, kde se expanze vůbec nehodí.

Jejich společné téma na několik příštích týdnů je vůle, neústupnost, umíněnost a tvrdost. Jsou to pojmy a vlastnosti, na které bychom měli v tuto dobu zapomenout – pustit si je do života znamená cestu do průšvihů. Zdravotně v těchto dnech atakují oblast bederní páteře a částečně také zubů. Postupně se budou přesouvat do míst ovlivňujících oblasti zevního genitálu (vytrvalostní výkony patří do jiných oblastí, a teď obzvlášť 😉 ), lýtek a oběhového systému, dále mandlí a krku. V souvislosti s posledně uvedenou oblastí by mne nepřekvapila ani nějaká varianta kombinace covidu s masivním rozšířením angín nebo podobných obtíží.

Dnes v noci, přesněji 10. ledna ve 4.17 ráno, nastává přesná konjunkce Merkura se Saturnem. Komunikace, myšlení a pohyb jsou v těchto dnech na jedné straně zbržděné a zakousnuté, na druhé straně vlivem Marse a Urana rychlé, výbušné a konfliktní. Kdo má v posledních týdnech a měsících potíže s depresivním laděním, měl by volit rozhovor s přáteli alespoň po telefonu, poslech oblíbené muziky, měl by si pustit odlehčenou komedii, přečíst osvědčený humoristický román a rozhodně nepropadat pocitu, že svět je černočerný. Situace podobným pocitům sice nahrává, ale nemusíme si je nechat. Konstelace slibují v dohledné době zlepšení, to jen teď se toho na nás valí nepříjemně mnoho. Současný stav je ale dobrý pro uzavření starých záležitostí, pro rozhodnutí udělat někde tlustou čáru. Málokdy je lepší příležitost pro slova – „tak dost, a odteď už jinak a lépe“.

Držím nám palce a ať se nám daří.

Napsat komentář