Astrologické předpovědi a komentáře

pátek 16. října 2020
Máme tu pravděpodobně jedny z nejsložitějších dnů roku, alespoň soudě podle astrologických konstelací. Slunce se dostalo do kvadrátu na Jupitera, Pluta a Saturna v Kozorohu a do opozice na Mars v Beranu. V pátek v půl desáté večer se s ním spojí i Luna v přesné konjunkci. Moment novoluní nastává na 24° Vah, Jupiter je na dvacátém stupni, Pluto na třiadvacátém a Saturn na šestadvacátém stupni Kozoroha; Mars na jednadvacátém stupni Berana. Čekat můžeme razantní dopady do fyzického světa, protože dramatická T-kvadratura se týká základních znamení. Za sebe předpokládám v tomto a příštím týdnu vrchol nárůstu nových nákaz a úmrtí na covid-19, potom by se situace měla pomalu začít uklidňovat. Problémy budou nastávat ve zvýšené míře i v dopravě, zejména tento víkend se zdá být varující. Mimořádnou pozornost bychom měli věnovat svému tělu, zejména oblasti hlavy a krční páteře.
Novoluní ve Vahách se týká i vzdušného živlu – tématu počasí, znečištění ovzduší, létání (povodně teď komplikují už tak vypjatou situaci, nelze vyloučit ani problémy s větrem nebo vážné komplikace či havárie v letecké dopravě).
Konstelace jsou navíc doplněny dobíhající opozicí Merkura k Uranu, která bude přesná v úterý 20. října brzy ráno. Merkur s Uranem v pevných znameních Býka a Štíra hovoří o vyhrocování situace v komunikaci, konfliktech, ostré polarizaci názorů a neústupnosti znesvářených stran. Každý má svou pravdu; i kdyby šlo o nepodložené domněnky, bude za ně bojovat do posledního dechu. Současná polarizace společnosti, neschopnost naslouchat jeden druhému a v klidu diskutovat o odlišných názorech jsou podle mého názoru jedněmi z nejhorších nešvarů této doby.
Aktuálně situaci alespoň částečně zachraňuje Venuše v Panně, která bude v nejbližších dnech dělat trigon na složité planety v Kozorohu. Mluví o schopnosti pečovat o zdraví své i druhých. Mluví o schopnosti udržet si optimismus nezbytný pro uzdravování se. Mluví o práci a péči vykonávané s láskou. Mluví o skromnosti a ženské energii, která se umí držet stranou pozornosti a jistí situaci. A především, Venuše je sama o sobě dobrodějná planeta, má v popisu práce odlehčovat situaci.
Nedávno jsem četla rozhovor s profesorem Jiřím Šípkem, psychologem z Filosofické fakulty Univerzity Karlovy. Dovolím si ocitovat kousíček z tohoto rozhovoru: „Jedna rada, kterou jsme aplikovali v Bohnicích při terapiích. Usmívejte se. I když nejste pozitivně naladěni, tak to zkuste. Ona ta forma, že máte jen mírně zvednuté koutky, vážně není třeba křečovitý široký úsměv, vás postupně donutí dívat se na věci trochu pozitivněji. Těch třeba pět milimetrů přizvednutých koutků vyvíjí podvědomý tlak na naši duši, aby začala rezonovat s tou vnější formou, tedy úsměvem.“ Za mne je nejlepší způsob, jak využít nenápadný pozitivní vliv Venuše a poprat se se současnými divokostmi na nebi.
(foto Kateřina Faltýnková)

Napsat komentář